Maatwerk geeft door: De Backoffice

Bij WMO Maatwerk bieden wij verschillende soorten ondersteuning. Dit stemmen we af op de behoefte en de hulpvraag van de cliënt. Dit doen wij in vier verschillende regio’s in Zuid Holland. Wij werken in deze regio’s samen met de gemeente om ervoor te zorgen dat iedereen de zorg (of begeleiding) krijgt die nodig is.

WMO Maatwerk is zo divers en daarom de rubriek “Maatwerk geeft door”. Hier lees je zo nu en dan een bijdrage van iemand die ondersteuning krijgt óf ondersteuning biedt.

Deze week:

Brigitte, managementassistente bij WMO Maatwerk. Als Backoffice medewerker is Brigitte verantwoordelijk voor het uitvoeren van allerlei (administratieve) taken. Maar ook biedt zij ondersteuning aan de directeur en de regiocoördinatoren. Met cliënten heeft Brigitte geen contact.

Naam: Brigitte Herman
Leeftijd: 53 jaar
Woont in: Bergschenhoek
Woont met: man (kinderen de deur uit)
Krijgt of geeft ondersteuning: Brigitte ondersteunt Deborah Telkamp de directeur.

“Ik vlieg van links naar rechts”

“Om half acht start ik met koffie en dan check ik eerst mijn e-mail”, begint Brigitte te vertellen. “Ik zie een e-mail van een regiocoördinator en ik denk: ‘wat goed dat zij daar aan gedacht heeft’. Ik stuur de e-mail door en ondertussen ben ik alweer bezig met de kerstpakketten.”
Het enthousiasme spat er bij Brigitte aan alle kanten vanaf: “Dit is in een notendop hoe mijn werk eruit ziet en dat is precies wat het zo leuk maakt.”

Brigitte startte in 1999 bij Ipse de Bruggen, de moederorganisatie van WMO Maatwerk in Nootdorp: “Ik werkte als oproepkracht in de avonduren en weekenden, ideaal omdat ik toen nog jonge kinderen had”.
Hierna werkte Brigitte op diverse locaties binnen Ipse de Bruggen totdat ze op 1 januari in 2015 de overstap maakte naar WMO Maatwerk.

In 2015 werd WMO Maatwerk opgericht als dochteronderneming van Ipse de Bruggen. “In deze beginperiode werkten we nog niet zo intensief samen met Ipse de Bruggen zoals nu wel het geval is”, legt Brigitte uit. Brigitte wijt dat ook aan de positieve invloed van Deborah Telkamp die in 2017 startte als directeur bij WMO Maatwerk. “Deborah is heel verbindend, en ondanks het feit dat we echt een zelfstandige organisatie zijn, we hebben elkaar ook nodig.”

“Zijn jullie nou WMO Maatwerk of Ipse de Bruggen?”

Er is veel verwarring geweest rondom de naam van WMO Maatwerk. Brigitte vertelt dat de officiële naam van WMO Maatwerk ‘Ipse de Bruggen WMO BV’ is maar dat het in de volksmond WMO Maatwerk genoemd wordt. “Dat is ook de reden dat we in juli 2020 een nieuwe website hebben gelanceerd”, licht Brigitte toe. “Dat heeft als groot voordeel dat we beter vindbaar zijn voor zowel gemeenten als (potentiële) cliënten”.
Een van de redenen dat Brigitte zo blij is dat ze de overstap heeft kunnen maken van Ipse de Bruggen naar WMO Maatwerk is omdat het een kleinere organisatie is. “Wel was het een enorme omslag”, vertelt ze: “Ik was gewend dat alles wat langer duurde. Toen ik bij WMO Maatwerk kwam kon ik een deurtje verder lopen en dan was mijn vraag meteen beantwoord. Die korte lijnen, dat is heel fijn werken!”

“Mijn man ontmoet ik dagelijks bij het koffiezetapparaat”

Brigitte werkt vanuit huis sinds de corona-maatregelen. “Mijn man werkt boven en die ontmoet ik tijdens een werkdag letterlijk voor een kop koffie”, lacht Brigitte.
Maar corona heeft ook op Brigitte zijn weerslag. “Voorheen werkte ik vaak vanuit het Servicekantoor in Zoetermeer en hoewel ik het heel jammer vind en ongezellig, het is prima te doen”.

Brigitte is net als iedereen blij als alle maatregelen weer opgeheven worden en iedereen elkaar weer gewoon mag ontmoeten. Over de backoffice licht ze tot slot nog even toe:
“Mijn werk is hartstikke leuk en geen dag is hetzelfde. Ik hoef ook niet zo nodig op de voorgrond en daarom past deze baan op de backoffice zo goed bij mij!”

Ga terug