Leren om zelfstandig te wonen in Den Haag

Begin 2021 start WMO Maatwerk een nieuw wooninitiatief voor jongvolwassenen met een licht verstandelijke beperking (LVB) en/of psychiatrische problematiek van 18 tot 23 jaar aan het Erasmusplein in Den Haag.

Het Coornhert in Den Haag is onlangs getransformeerd van een verzorgingshuis naar een sociale woonomgeving met een hoog voorzieningsniveau. Begin 2021 wordt het in gebruik genomen door de nieuwe huurders.

In het gebouw hebben wij 11 appartementen en daarmee dus plek voor 11 jongeren die zelfstandig willen (leren!) wonen mét ambulante begeleiding.
Hiervoor is een indicatie nodig vanuit de gemeente. Deze begeleiding zal natuurlijk ook ‘Maatwerk’ worden en volledig gericht zijn op het aanleren van de vaardigheden die ervoor nodig zijn om zelfstandig te kunnen wonen.

Vaardigheden als: Hoe hou je je huis schoon en leefbaar? Hoe vind ik balans tussen werk, dagbesteding en thuis zijn? Hoe doe ik mijn administratie?
Allemaal vaardigheden die wij samen oppakken met de cliënten die zich aanmelden voor Het Coornhert.

Kortom: ben- of ken jij iemand die zelfstandig wil leren wonen in een leuke en levendige wijk vlakbij het Zuiderpark in Den Haag? Neem dan contact met ons op en hou de website in de gaten voor meer informatie.

Ga terug