Zelfstandig leren wonen bij het Coornhert in Den Haag

Het Coornhert is een woonproject van WMO Maatwerk waarin jongvolwassenen in twee jaar kunnen leren zelfstandig te wonen. Het project is bedoeld voor jongeren van 18 tot 23 jaar met een licht verstandelijke beperking (LVB) en/of psychiatrische problematiek.
Bij het Coornhert bieden we géén groepswonen maar ambulante ondersteuning. Dit betekent dat de trajectondersteuners gedurende de week op een aantal momenten wel aanwezig zijn in het pand, maar de ondersteuning ambulant plaatsvindt. 

De Locatie
Het Coornhert ligt op een fijne plek vlakbij het Zuiderpark in de wijk Moerwijk, aan het Erasmusplein in Den Haag. Het Coornhert is een sociale woonomgeving waar jongeren met een WMO indicatie kunnen wonen.
In het gebouw zijn 11 studio’s en daarmee plek voor 11 jongeren die zelfstandig willen leren wonen mét ambulante trajectondersteuning. De studio’s zijn allemaal voorzien van een badkamer met douche en toilet en een keuken. De jongvolwassen huren zelf een studio bij de woningbouwvereniging en gaan een zorgverleningsovereenkomst aan met WMO Maatwerk. 

Maatwerk’-ondersteuning
De ondersteuning wordt natuurlijk ‘maatwerk’. Dat betekent dat de ondersteuning grotendeels gericht is op het aanleren van vaardigheden die nodig zijn om zelfstandig te kunnen wonen. Er is ruimte om aan alle leefgebieden te werken. We werken met een zorgplan waarin we samen met de jongeren de doelen vastleggen en de voortgang bijhouden. Bij WMO Maatwerk gaan we uit van de talenten en mogelijkheden van onze klanten.
In een beschermde omgeving onderzoeken we samen met de jongeren wat er nodig is om op eigen benen te staan. Klanten werken in het Coornhert op hun eigen manier en in hun eigen tempo aan zelfstandigheid, maar er is ook ruimte om te leren van elkaar.  

Beschikbaarheid en aanmelden 

Een jongvolwassene kan in aanmerking komen voor een plek in het trainingshuis als hij of zij: 

  • 18 tot 23 jaar is;
  • dagbesteding heeft of toewerkt naar daginvulling in de vorm van werk, studie, stage of vrijwilligerswerk;
  • gemotiveerd is;
  • voldoende inkomen heeft om de huur te kunnen betalen;
  • een Wmo beschikking heeft;
  • de hulpvraag kan uitstellen, omdat begeleiding niet altijd aanwezig is.

Meer weten over de mogelijkheden?
Neem contact met ons op via
E-mail: wmo.coornhert@wmomaatwerk.nl
Of neem contact op met Bente Visser, coördinator van het Coornhert:
E-mail: bente.visser@wmomaatwerk.nl
Telefoon: 06 19010542