Word jij onze nieuwe collega trajectondersteuner in Nissewaard en Voorne aan Zee?

Krijg jij er energie van om samen met de klant zijn of haar competenties te onderzoeken en in kaart te brengen? En zie jij kansen om de competenties te vergroten of te verbeteren door middel van de methodiek ‘competentiegericht begeleiden’?

Wie zijn wij

WMO Maatwerk is een WMO bedrijf en een dochteronderneming van Ipse de Bruggen. WMO Maatwerk heeft verschillende teams in heel Zuid-Holland.

In regio Waterweg werken negen enthousiaste en ervaren collega’s. We bieden ambulante ondersteuning in Nissewaard e.o. en hebben twee dagbestedingslocaties: de Klussendienst en kringloopwinkel RataPlan. Daarnaast bieden wij ambulante ondersteuning binnen een flexwonenproject in Schiedam.

Wij werken competentiegericht en zijn op weg naar zelforganisatie.

Jouw baan als ambulant begeleider mbo4

Als ambulant trajectondersteuner ondersteun jij klanten met een hulpvraag (WMO) in de thuissituatie. Samen met de klant werk je aan het optimaliseren van de eigen kracht en regie, zodat de klant mee kan (blijven) doen in de samenleving.

In overleg met de klant, gemeente en betrokken disciplines stel je een ondersteuningsplan op. Je ondersteunt de klant op verschillende leefgebieden, zoals financiën, sociaal emotioneel functioneren, ouderschap, dag invulling en allerhande praktische zaken.

Met behulp van het ondersteuningsplan motiveer en inspireer jij de klant om het maximale wat de klant kan bereiken eruit te halen. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor alle disciplines.

Je werkdag is nooit voorspelbaar en je caseload is divers. Je werkt veelal solistisch, maar hebt altijd collega’s waar je mee kunt sparren. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag tot maximaal 20:00 uur. Je werkgebied is Nissewaard en Voorne aan Zee.

In het kort:

 • Je werkt met een diverse en uitdagende doelgroep. Onze klanten hebben te maken met financiële problemen, psychische klachten, problemen met opvoeding, huiselijk geweld en/of verslaving, vaak ook in combinatie met een licht verstandelijke beperking.
 • Je ondersteunt de klant thuis, in diens eigen tempo vanuit de methodiek “Competentiegericht Begeleiden” (hier volg je een training voor).
 • Je bent de spil in het web, hebt contact met de klant en/of vertegenwoordiger, de WMO consulent en andere betrokken organisaties. Je organiseert overleggen en kunt daar de regie in nemen.
 • Je hebt de mogelijkheid om mee te denken in werkwijze en processen.

Jouw profiel

 • Je bent in het bezit van een relevant mbo4 diploma.
 • Je beschikt over eigen vervoer vanwege het ambulante karakter.
 • Je hebt affiniteit en ervaring met de doelgroep.
 • Je bent flexibel, kan makkelijk schakelen en vindt het een uitdaging om klanten te ondersteunen bij verschillende complexe zorgvragen.
 • Je werkt graag zelfstandig, kan overzicht bewaren over de gehele casus, durft direct te handelen en vindt het geen enkel probleem om te werken in de leefomgeving (met de daarbij behorende normen en waarden) van de klant.
 • Je kan goed zelfstandig werken, maar daarnaast ben je ook een teamplayer.

Wat wij bieden

 • Direct een vaste aanstelling. Uren in overleg 8 – 16 uur. Bij groei mogelijkheid tot uitbreiding van uren
 • Het bepalen en samenstellen van je eigen agenda
 • Een bruto maandsalaris van € 2.537 – € 3.432 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen (trainings-, cursus-, en opleidingsmogelijkheden)

Informatie:

Je werkt bij WMO Maatwerk vaak met kwetsbare klanten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast? Meer informatie? Of  meteen solliciteren?

Stuur je CV en motivatiebrief (voor 1 maart 2024) per e-mail naar Madelon van Buuren (teamcoördinator)
E-mail: madelon.van.buuren@wmomaatwerk.nl

Eerst meer informatie? Bel met Madelon: telefoon: 06 483 99 031
(Madelon is afwezig van 19 tot en met 23 februari)