WMO Maatwerk zoekt een trajectondersteuner flexwonen in Schiedam

Mede dankzij jouw motiverende en competentiegerichte benadering krijgen inwoners van Schiedam, die tussen wal en schip dreigen te belanden, de kans om hun leven op de rit te krijgen!

Wie zijn wij

WMO Maatwerk is een Wmo-bedrijf en een dochteronderneming van Ipse de Bruggen. WMO Maatwerk heeft verschillende teams in heel Zuid-Holland. Wij werken competentiegericht en zijn op weg naar zelforganisatie.

In regio Waterweg werken 9 enthousiaste en ervaren collega’s. We bieden ambulante ondersteuning aan in Nissewaard e.o. en hebben twee dagbestedingslocaties: de Klussendienst en bij Rataplan. Daarnaast bieden wij ambulante ondersteuning aan ‘zorgvragers’ van een flexwonenproject in Schiedam.

Locatie Jacques Urlusplein (Jup):

Je komt te werken op een bijzondere locatie. Het Jup is een flexwonenproject in Schiedam, waar spoedzoekers, studenten en zorgvragers wonen. WMO Maatwerk biedt ondersteuning aan bewoners die graag zelfstandig willen wonen, maar extra ondersteuning nodig hebben in het dagelijks leven. Denk hierbij aan hulpvragen over daginvulling (voorbereiden op, vinden en behouden van werk/dagbesteding), administratie, financiën, wonen, mentaal welzijn of maatschappelijke participatie. De focus ligt op het vergroten van de eigen kracht en eigen regie.

Jouw baan als trajectondersteuner flexwonen

Als trajectondersteuner ondersteun jij de zorgvragers van het Jup bij het vergroten van hun eigen kracht en regie, zodat de cliënt zijn leven (weer) kan oppakken. Samen met de cliënt stel je doelen, zodat de cliënt binnen twee jaar kan uitstromen naar een reguliere huurwoning. Met behulp van het ondersteuningsplan motiveer en inspireer jij de cliënt om het maximale wat de cliënt kan bereiken eruit te halen.

Je werkdag en caseload zijn zeer divers en onvoorspelbaar. Je werkt op afspraak, maar bent naast de afspraken om ook bereikbaar voor de cliënten. Je werkt samen met de Huischmeesters en denkt met gemeente Schiedam mee om dit flexwonenproject toekomstbestendig te maken.

Jouw werkdagen kun je flexibel inplannen op maandag tot en met vrijdag tot maximaal 20:00 uur.

In het kort:

 • Je werkt met een diverse en uitdagende doelgroep. Onze cliënten hebben te maken met financiële problemen, psychosociale klachten, problemen met opvoeding, verslaving (cannabis) of psychiatrische problematiek, soms in combinatie met een licht verstandelijke beperking.
 • Je ondersteunt de cliënt in zijn/haar woning, in diens eigen tempo vanuit de methodiek “Competentiegericht Begeleiden” (hier volg je een training voor).
 • Je organiseert overleggen en kunt daar de regie in nemen.
 • Je hebt tijdens je werkdag de mogelijkheid om met je directe collega te overleggen. Daarnaast neem je deel aan intervisie.
 • Je neemt actief deel aan de zelforganisatie binnen WMO Maatwerk.

Jouw profiel

 • Je bent in het bezit van een relevant mbo4 diploma
 • Je hebt affiniteit en ervaring met de doelgroep
 • Je bent flexibel, kan makkelijk schakelen en vindt het een uitdaging om cliënten te ondersteunen bij verschillende complexe zorgvragen
 • Je werkt graag zelfstandig, kan overzicht bewaren over de gehele casus, durft direct te handelen en vindt het geen enkel probleem om te werken in de leefomgeving (met de daarbij behorende normen en waarden) van de cliënt
 • Je kan goed zelfstandig werken, maar daarnaast ben je ook een teamplayer
 • Beschikbaarheid op dinsdag en woensdag en/of vrijdag is een pré

Wat wij bieden

 • Contract t/m december 2024; ter vervanging van een zwangerschap. Met groei mogelijkheid tot vaste aanstelling na zwangerschapsvervanging
 • Per direct voor 20 – 24 uur
 • We zijn een groeiende organisatie en hierdoor is er, bij goed functioneren en voldoende groei, de mogelijkheid tot verlenging van contract binnen regio Waterweg of een andere regio binnen WMO Maatwerk
 • Het bepalen en samenstellen van je eigen agenda
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.672 – € 3.606 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld
 • Reiskostenvergoeding (€0,23 p/km)
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen (trainings-, cursus-, en opleidingsmogelijkheden)

Informatie

Je werkt bij WMO Maatwerk vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Wil je eerst nog meer weten? Voor informatie kun je contact opnemen met Madelon van Buuren (teamcoördinator)
Telefoon: 06 48 39 90 31
E-mail: madelon.van.buuren@wmomaatwerk.nl

Enthousiast? Dan zien wij je motivatiebrief en CV graag tegemoet voor 18 mei aanstaande.
(NB: solliciteren kan via de website van onze moederorganisatie Ipse de Bruggen, klik hier)

Publicatiedatum

03.05.2024