Wij zoeken een wijkcoach (mbo 4) bij Tom in de Buurt voor WMO Maatwerk

Wil jij kwetsbare mensen in de wijk ondersteunen? Bij ons samenwerkingsverband Tom in de Buurt kun jij als wijkcoach aan de slag! Als wijkcoach begeleid jij inwoners, zodra zij behoefte hebben aan ondersteuning over bijvoorbeeld zelfstandig thuis blijven wonen, dagbesteding en thema’s als rouwverwerking, administratie, relatie en scheiding. Je biedt de inwoner een luisterend oor, een reikende hand én je stimuleert de inwoner ook om zelf te doen, wat mogelijk is.

Wie zijn wij

Wij, WMO Maatwerk, zijn specialist in het ondersteunen van mensen die door verschillende omstandigheden (tijdelijk) de grip op eigen leven kwijt zijn. We bieden ambulante ondersteuning en dagbesteding in Zuid Holland. We zijn een dochteronderneming van Ipse de Bruggen en zijn actief binnen verschillende samenwerkingsverbanden waaronder Tom in de buurt.

Voor Tom in de buurt, standplaats Alphen aan den Rijn, zijn wij op zoek naar een mbo wijkcoach (team Alphen Noord). Tom in de buurt is zorg en welzijn in de buurt. In Tom zitten meerdere organisaties, waaronder WMO Maatwerk. Samen brengen wij zorg en welzijn bij mensen thuis of in de buurt. Kortom: je bent in dienst van WMO Maatwerk maar werkzaam binnen Tom in de buurt.

Voor meer informatie over Tom in de buurt verwijzen we je graag naar de website: www.tomindebuurt.nl.

Jouw baan als wijkcoach mbo4

Inwoners komen met veel verschillende vragen naar ons toe. Jij begeleidt en adviseert hen met vragen over bijvoorbeeld zelfstandig thuis blijven wonen, omgaan met dementie, dagbesteding, mantelzorg en thema’s als stress, omgaan met geld, eenzaamheid en huiselijk geweld.

Met wie werk je samen?
Je werkt in een team van zeven tot 20 wijkcoaches. Jouw team valt onder een wijkteammanager. Ieder wijkteam heeft ook een host en een casemanager.

Hoe werk je bij Tom in de buurt?
Als een inwoner contact heeft opgenomen met Tom in de buurt, volgt er een gesprek met de host. Vervolgens wordt er een leefgesprek gevoerd met de casemanager. In dat leefgesprek worden de ondersteuningsdoelen van de inwoner besproken.

Na het leefgesprek, start jouw casus. Als wijkcoach (mbo) behandel je casussen met diverse hulpvragen. Je werkt hierin samen met je collega wijkcoach (hbo). Samen start je een 1Huishouden1Plan1Regisseur (1H1P1R) bijeenkomst; een gesprek waarbij je samen met de cliënt, diens sociale netwerk en de betrokken professionals om tafel gaat. Het doel hiervan is om samen een plan te maken waarbij de veranderwens van de inwoner centraal staat.

Je biedt en initieert de benodigde hulp en ondersteuning aan de inwoner, maar stimuleert ook dat de inwoner zelf doet, wat mogelijk is. Het doel is: de inwoner in zijn eigen kracht zetten. Je luistert, onderzoekt behoeften en eigen mogelijkheden, denkt mee, geeft inzicht en advies, faciliteert én stimuleert.

De meeste inwoners zie je om de week, sommige zie je wekelijks. Samen met de betrokkenen en collega’s monitor je de voortgang en zorg je voor evaluatiemomenten.

Naast individuele begeleiding thuis, denk je actief mee in het doen van wijkanalyses en het ontwikkelen van aanbod. Je werkt mee om dagbesteding en groepsactiviteiten in de wijk op te zetten en te begeleiden.

Jouw profiel

 • Je bent in het bezit van een afgeronde mbo-opleiding (minimaal niveau 4).
 • Je brengt de hele situatie rondom de cliënt in kaart en denkt systeemgericht.
 • Je bent onderzoekend en kan vervolgens zelfstandig beslissingen nemen die passen bij de situatie.
 • Je kunt goed samenwerken bij casussen.
 • Je staat stevig in je schoenen en kan ook goed reflecteren op jezelf.
 • Je kunt goed vooruitdenken en toont initiatief.
 • Je hebt feeling en affiniteit met de doelgroep van WMO Maatwerk.

Wat wij bieden

 • Een contract voor 20 – 24 uren per week van april tot eind augustus 2024 (meer uren bespreekbaar met de kans op een verlenging voor een jaar)
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.617 – € 3.535 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40
 • Reiskostenvergoeding
 • Werken met een laptop en iPhone
 • Zo goed als onbeperkt leren middels e-learning van GoodHabitz
 • Een zelfstandige functie binnen een team waarbij je kan terugvallen op je wijkteammanager

Informatie

Je werkt bij WMO Maatwerk vaak met kwetsbare mensen en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Wil je meer weten? Neem dan contact op met wijkteammanager Peter Keus, tel: 06 – 83 15 83 99.

Solliciteren kan via de website van onze moederorganisatie Ipse de Bruggen: klik hier