Vacature: Wijkcoach bij Tom in de buurt voor WMO Maatwerk
Wil jij kwetsbare mensen in de wijk ondersteunen? Bij Tom in de Buurt kan jij als wijkcoach aan de slag!

WMO Maatwerk werkt samen met TOM in de Buurt. Bij TOM in de Buurt zijn wij er voor alle inwoners van de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop.  Tom zorgt voor de passende ondersteuning. Soms is dat een WMO-voorziening, begeleiding voor iemand met een licht verstandelijke beperking (LVB) en/of de inzet van maatschappelijk werk.

Omdat onze collega binnen onze organisatie een nieuwe stap gaat maken zijn wij voor locatie Het Facet in Alphen aan den Rijn op zoek naar een collega die haar plaats zou willen innemen in de functie van wijkcoach.

Het Facet is een locatie aan de rand het centrum van Alphen aan den Rijn waar we zinvolle dagbesteding bieden aan iedereen die daar behoefte aan heeft en daarbij wat ondersteuning en begeleiding bij kan gebruiken. Het Facet heeft verschillende activiteitenruimtes, een centrale ontmoetingsruimte en een kleine rustruimte. Het pand is volledig aangepast en is rolstoeltoegankelijk.
In het Facet verwelkomen we zowel deelnemers met een indicatie vanuit de WMO als vanuit de WLZ. Zij ondernemen activiteiten, wij ondersteunen daarbij. Studenten spelen een hele belangrijke rol in de ondersteuning van de werkzaamheden van de deelnemers. In het Facet ontmoet je dan ook veel leerlingen en stagiaires.

Jouw baan als wijkcoach locatie het Facet

Als wijkcoach bied je ondersteuning die nodig is om de zelfredzaamheid van deelnemers die het Facet bezoeken te vergroten. Je begeleidt hen bij collectieve en individuele activiteiten. Je doet dit niet alleen, je werkt samen met je collega wijkcoach en (coördinerend) begeleiders, leerlingen en stagiairs van de locatie.

Als wijkcoach heb jij de casusregie voor deelnemers die vanuit de WMO naar onze locatie komen. Samen werken jullie aan de doelen die in het ondersteuningsplan zijn opgesteld. Je verzamelt hulpvragen en ontwikkelt slimme oplossingen daarvoor. Daarnaast ben je betrokken bij de werving van vrijwilligers en coach je hen bij de uitvoering van hun vrijwilligerswerk.

Als wijkcoach heb je de vrijheid om samen met je collega`s initiatieven te bedenken en te realiseren. Deze initiatieven kunnen ook overstijgend zijn aan de locatie, dus in de wijk en worden door jou en je collega`s begeleid.

Naast dat je onderdeel bent van het team van collega’s dat werkt in het Facet ben je onderdeel van het wijkteam Centrum van TOM in de Buurt. Je hebt daarmee veel collega’s om je heen die je bijstaan en met wie je kennis en kunde kunt uitwisselen. Jouw team valt onder een wijkteammanager. Ieder wijkteam heeft ook een host en een casemanager.

Jouw profiel

 • Een afgeronde relevante mbo 4 opleiding zoals PBGZ, PBSD of Social Work.
 • Je kunt cliënten motiveren ten aanzien van het nemen van eigen verantwoordelijkheid.
 • Je bent ondernemend en goed in het ontwikkelen en onderhouden van netwerken en samenwerkingsrelaties.
 • Je hebt feeling met zelfsturing, en kan overstijgend denken.
 • Veel van het werk is teamgebonden, je bent dus een teamplayer.
 • Je hebt gevoel voor en affiniteit met de doelgroep van TOM in de buurt.
 • Je hebt gevoel voor trends en ontwikkelingen en speelt hier graag op in.
 • Je bent digitaal vaardig en gewend om met digitale dossiers te werken.

Wat wij bieden

 • Contract voor 32 uur per week
 • Jaarcontract, met uitzicht op een contract voor onbepaalde tijd
 • Een bruto maandsalaris tussen € 2.236 – € 3.154 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40
 • Aanbod aan opleiding, training en coaching
 • Een afwisselende baan met veel ruimte voor persoonlijke ontwikkeling en eigen regie
 • Een prettige en dynamische werkomgeving waar we hechten aan goede sfeer, samenwerking en collegialiteit
 • Reiskostenvergoeding en gebruik van laptop en telefoon

Informatie

Je werkt bij WMO Maatwerk vaak met kwetsbare cliënten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Voor informatie kun je contact opnemen met Bianca Righarts (regiocoördinator), tel: 06 – 22 51 84 50.

Wil je meer weten over Tom in de buurt? Bel met Marieke van Kesteren (Wijkteammanager Tom in de buurt), tel: 06 – 57 39 12 56.

Ben je enthousiast geworden over deze baan? Reageer en solliciteer online via Ipse de Bruggen met je Cv en motivatie, klik hier!