Vacature ambulant trajectondersteuner in de regio Nissewaard en Voorne aan Zee 

Krijg jij er energie van om samen met de klant zijn of haar competenties te onderzoeken en in kaart te brengen? En zie jij kansen om de competenties te vergroten of te verbeteren door middel van onze eigen methodiek “competentiegericht begeleiden”?  Lees dan verder:

Wie zijn wij
WMO Maatwerk is het WMO bedrijf, en een dochteronderneming van Ipse de Bruggen. Wij bieden ambulante trajectondersteuning en dagbesteding in heel Zuid-Holland. 

Jouw baan als ambulant begeleider mbo4
Als ambulant trajectondersteuner ondersteun jij klanten met een hulpvraag (WMO) in de thuissituatie. Samen met de klant werk je aan het optimaliseren van de eigen kracht en regie, zodat de klant mee kan (blijven) doen in de samenleving.  

In overleg met de klant, gemeente en betrokken disciplines stel je een ondersteuningsplan op. Je ondersteunt de klant op verschillende leefgebieden, zoals financiën, sociaal emotioneel functioneren, ouderschap, dag-invulling en allerhande praktische zaken. Met behulp van het ondersteuningsplan motiveer en inspireer jij de klant om het maximale wat de klant kan bereiken eruit te halen. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor alle disciplines.  

Je werkdag is nooit voorspelbaar en je caseload is zeer divers. Je werkt veelal solistisch, maar hebt altijd collega’s waar je mee kunt sparren. De werkdagen zijn van maandag tot en met vrijdag tot maximaal 20:00 uur. Je werkgebied is Nissewaard en Voorne aan Zee.

In het kort:
Je werkt met een diverse en uitdagende doelgroep. Onze klanten hebben te maken met financiële problemen, psychische klachten, problemen met opvoeding, huiselijk geweld en/of verslaving, vaak ook in combinatie met een licht verstandelijke beperking (LVB).  

 • Je ondersteunt de klant thuis, in diens eigen tempo vanuit de methodiek “Competentiegericht Begeleiden” (hier volg je een training voor). 
 •  Je bent de spil in het web, hebt contact met de klant en/of vertegenwoordiger, de WMO-consulent en andere betrokken organisaties. Je organiseert overleggen en kunt daar de regie in nemen. 
 • Je hebt de mogelijkheid om mee te denken in werkwijze en processen. 

Jouw profiel 

 • Je bent in het bezit van een relevant mbo4 diploma. 
 • Je beschikt over eigen vervoer vanwege het ambulante karakter. 
 • Je hebt affiniteit en ervaring met de doelgroep. 
 • Je bent flexibel, kan makkelijk schakelen en vindt het een uitdaging om klanten te ondersteunen bij verschillende complexe zorgvragen. 
 • Je werkt graag zelfstandig, kan overzicht bewaren over de gehele casus, durft direct te handelen en vindt het geen enkel probleem om te werken in de leefomgeving (met de daarbij behorende normen en waarden) van de klant. 
 • Je kan goed zelfstandig werken, maar daarnaast ben je ook een teamplayer. 

Wat wij bieden 

 • Direct een vaste aanstelling. Bij start voor 24 uur per week. Mogelijkheid tot uitbreiding van uren. 
 • Het bepalen en samenstellen van je eigen agenda. 
 • Een bruto maandsalaris van € 2.537 – € 3.432 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40. 
 • Eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld. 
 • Reiskostenvergoeding. 
 • Ruimte om jezelf te ontwikkelen (trainings-, cursus-, en opleidingsmogelijkheden). 

Informatie 

Je werkt bij WMO Maatwerk vaak met kwetsbare klanten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure. 

Wil je eerst nog meer weten? Voor informatie kun je contact opnemen met Madelon van Buuren (teamcoördinator), tel: 06 – 4839 9031.

Of ben je zo enthousiast dat je meteen wilt solliciteren? Stuur dan je CV en motivatiebrief per e-mail naar Madelon van Buuren, teamcoördinator: madelon.van.buuren@wmomaatwerk.nl