Ambulant Begeleider mbo4 Gehandicaptenzorg en Psychiatrie voor WMO Maatwerk

Ben jij op zoek naar een leuke baan waarin je je hart kunt volgen? Is het jouw roeping om mensen te ondersteunen die wél zelfstandig willen wonen, maar het toch lastig vinden om alles zelf te doen? Ben jij ervoor gemaakt om onze klanten met LVB problematiek en psychische kwetsbaarheid in hun kracht te zetten door ze te helpen met hun administratie, misschien kampen ze met verslaving of moeten ze ‘gewoon’ nog leren om zelfstandig te wonen? Solliciteer dan bij ons als ambulant trajectondersteuner voor deze leuke baan waarin je naast je eigen caseload ook vast onderdeel bent van ons team in ons trainingshuis in Den Haag en (binnenkort te openen) in Delft.

Wie zijn wij

WMO Maatwerk is een WMO bedrijf en een dochteronderneming van Ipse de Bruggen. Wij bieden ambulante ondersteuning thuis en binnen onze Wmo-wooninitiatieven, daarnaast hebben we een divers aanbod van dagbesteding in heel Zuid-Holland

Jouw baan als ambulant begeleider mbo4 gehandicaptenzorg en psychiatrie voor WMO Maatwerk

Jij als ambulant trajectondersteuner ondersteunt klanten met een hulpvraag (WMO) in de thuissituatie. Samen met de klant, Gemeente en betrokken discipline stel je een ondersteuningsplan op. Je ondersteunt de klant thuis, in diens eigen tempo vanuit de methodiek Competentiegericht Begeleiden (hier volg je intern een training voor).

Met het ondersteuningsplan streef je naar het maximale wat de klant kan bereiken. Jij bent het eerste aanspreekpunt voor alle disciplines.

Je dag en je caseload zijn zeer divers en niet voorspelbaar. Je ondersteunt de klant op verschillende leefgebieden. Een aantal voorbeelden hiervan zijn: financiën, sociaal emotioneel functioneren, ouderschap of dag invulling. Vaak gaat het om een combinatie hiervan.

Naast deze klanten ben je ook regelmatig aanwezig in een van onze wooninitiatieven.

NB: In 2024 openen wij een tweede wooninitiatief, namelijk een trainingshuis in Delft. Wij zijn hiervoor op zoek naar mensen die ook in de weekenden beschikbaar zijn.

Je werkgebied ligt in de Gemeenten Delft, Midden-Delfland, Den Haag en Westland.

Jouw profiel

Je:

 • bent in het bezit van een relevant mbo 4 diploma;
 • beschikt over eigen vervoer vanwege het ambulante karakter;
 • bent flexibel, kunt makkelijk schakelen en vindt het een uitdaging om klanten te ondersteunen bij verschillende complexe zorgvragen in de thuissituatie;
 • werkt graag zelfstandig, kan overzicht bewaren over de gehele casus, durft direct te handelen en vindt het geen enkel probleem om te werken in de leefomgeving (met de daarbij behorende normen en waarden) van de klant;
 • kan goed zelfstandig werken, maar daarnaast ben je ook een teamplayer;
 • bent bekend met zelforganisatie;
 • bent op werkdagen beschikbaar van 08.00 uur en 20.00 uur;
 • bent beschikbaar in de weekenden (dit geldt voor ons te openen trainingshuis in Delft).

Wat wij bieden

 • Direct een vaste aanstelling en contracturen van minimaal 28 uur per week;
 • Een bruto maandsalaris van € 2.617 – € 3.535 op basis van 36 uur, conform CAO gehandicaptenzorg FWG 40;
 • Onregelmatigheidstoeslag, een eindejaarsuitkering van 8,33% en 8% vakantiegeld;
 • Reiskostenvergoeding en gratis parkeren voor de deur;
 • Een introductieprogramma om je goed voorbereid te laten starten;
 • Zo goed als onbeperkt leren middels e-learning van GoodHabitz;
 • Diverse overige trainings-, cursus- en opleidingsmogelijkheden.

Informatie

Je werkt bij WMO Maatwerk vaak met kwetsbare klanten en daarom zijn wij zeer zorgvuldig in ons selectiebeleid. De aanvraag Verklaring omtrent het gedrag (VOG), het navragen van referenties en het opvragen van informatie bij de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd maken om die reden onderdeel uit van de selectieprocedure.

Enthousiast? Stuur dan je CV en motivatie naar ons door te reageren via de ‘solliciteren’ button van onze moederorganisatie Ipse de Bruggen. Sollicitaties zonder motivatie worden niet in behandeling genomen. De sollicitatiegesprekken zullen plaatsvinden op maandag 27 november.

Meer weten?
Neem contact op met Emmy van Woggelum (regio coördinator)
Telefoon: 06 20 47 76 56

Voor meer informatie over onze wooninitiatieven kan je contact opnemen met Bente Visser (coördinator van het Coornhert)
Telefoon: 06 19 01 05 42

Interesse? Lees meer en solliciteer klik hier >>