Flexwonen in Schiedam!

Vrijdag 24 oktober heeft WMO Maatwerk de intentieovereenkomst getekend met wethouder Fahid Minhas voor het wooninitiatief van Welkom.

Het wooninitiatief zal worden geleid door Welkom, en is (geschikt voor) drie doelgroepen: Studenten, spoedzoekers en cliënten met een WMO indicatie.
“Wij zullen de begeleiding van de WMO cliënten voor onze rekening nemen”,
vertelt Deborah Telkamp, directeur van WMO Maatwerk.

Het doel is om cliënten voor te bereiden op het (weer)zelfstandig wonen in de wijk, waarbij mogelijk is om in de toekomst met of zonder ambulante begeleiding zelfstandig te kunnen wonen.

Een van de voorwaarden is dat er geen sprake mag zijn van middelengebruik en/of heftige psychiatrische problematiek. Financiële stabiliteit is hierin belangrijk.

Cliënten kunnen ook gebruik maken van de gezamenlijke ruimte om hen te ondersteunen bij vragen, maar ook om sociale contacten op te kunnen doen.

Deborah Telkamp is er enthousiast over: “Deze ruimte ziet er supergezellig uit, echt een veilige woonplek! Geen buurthuissfeer, waardoor het bij cliënten ook iets losmaakt waardoor ze er alles aan willen doen om er wat van te maken!”, aldus, Deborah Telkamp.