Pilot: “Maatwerk Thuis”

Donderdag 10 februari ondertekenden Renée Jongeneel (Regiocoördinator WMO Maatwerk) en Elles Goedhart (Directeur Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost, HIT HZO) de samenwerkingsovereenkomst voor de pilot ‘Maatwerk Thuis’ in Delft.

Beide organisaties slaan de handen in één om het verschil te maken voor de ouder wordende cliënten met een licht verstandelijke beperking (LVB).

De afgelopen maanden is het hard gewerkt om de samenwerking te realiseren. Zo hebben de CAREGivers van HIT HZO een speciaal ontwikkelde training “Omgaan met LVB” gevolgd bij de trajectondersteuners van WMO Maatwerk en zal de kennis over dementie van Home Instead worden gedeeld met de trajectondersteuners van WMO Maatwerk.

Beide organisatie zien dat deze kwetsbare groep, Ouderen met LVB, steeds groter wordt. Vaak hebben zij ook de wens om zo lang mogelijk zelfstandig thuis te blijven wonen. Door het inzetten van de kwaliteit, kennis en kunde  van beide organisaties en gebruik te maken van de expertise van de ander, hopen WMO Maatwerk  en Home Instead Thuisservice Haaglanden Zuid & Oost die wens voor cliënten te realiseren.