Maatwerk geeft door!

Maatwerk geeft door!

Bij WMO Maatwerk bieden wij verschillende soorten ondersteuning. Dit stemmen we af op de behoefte en de hulpvraag van de cliënt. Dit doen wij in vier verschillende regio’s in Zuid Holland. Wij werken in deze regio’s samen met de gemeente om ervoor te zorgen dat iedereen de zorg (of begeleiding) krijgt die nodig is.

Wij bieden begeleiding aan huis, maar we bieden ook dagbesteding.

In de rubriek “Maatwerk geeft door”, lees je elke twee weken een bijdrage van iemand die ondersteuning krijgt óf ondersteuning biedt.

 

Deze week:

Naam: Suze
Leeftijd: 68 jaar
Woont in: Rijswijk
Woont met: Haar poes Angel
Krijgt of geeft ondersteuning: Suze krijgt eens per twee weken ambulante begeleiding en gaat daarnaast twee dagen per week naar dagbesteding De Buitenkans in Delft.

“Omdat het even niet goed met me ging kreeg ik een gesprek bij het wijkteam binnen mijn gemeente. Zij hebben mij aangemeld bij WMO Maatwerk. Toen kreeg ik twee ambulant begeleiders ”, begint Suze te vertellen. “Ik vond dat heel erg fijn omdat ze me overal bij konden helpen”.

Zowel ondersteuning als dagbesteding

Suze krijgt zowel ambulante begeleiding als dagbesteding bij WMO Maatwerk. Bij de dagbesteding wordt Suze onder andere begeleid door Gabriëlle: “Tijdens de corona-periode krijgt Suze de ambulante begeleiding ook hier bij de dagbesteding, zo kunnen we goed de afstand bewaren”, legt Gabriëlle uit. “Ze gaan dan in het kantoor zitten en zo kan Suze toch haar vragen stellen. Zo doen we het eigenlijk ook als de ambulant begeleiders van Suze op vakantie zijn. Dan kan ze ook bij ons terecht met haar vragen”.

Voordat Suze dagbesteding kreeg bij WMO Maatwerk had ze dagbesteding bij een gesloten afdeling in een verzorgingshuis. Dit was niet passend bij Suze. Daarna had ze nog even dagbesteding bij een locatie in Den Haag, maar omdat die locatie gesloten werd is ze uiteindelijk bij dagbesteding De Buitenkans in Delft terecht gekomen.

Vanwege de verschillende werkzaamheden ga ik met veel plezier naar dagbesteding De Buitenkans in Delft

“Mijn begeleider Chantal vroeg of ik het leuk zou vinden om naar de dagbesteding in Delft te komen, dat wilde ik wel en nu wil ik er nooit meer weg!”, zegt Suze.
Suze doet van alles bij de dagbesteding: opruimen, deurknoppen ontsmetten, ramen zemen en helpen met koken (als de corona-maatregelen dat toelaten).
“Eigenlijk doet Suze van alles wat. In onze ruilwinkel zet ze de spullen leuk neer, ze doet productiewerk en is nooit te beroerd om ergens bij te helpen”, vertelt Gabriëlle.
“De begeleiders leggen alles goed uit hier bij de dagbesteding en ze zijn heel erg aardig”, vindt Suze. “Maar dat ligt ook aan jezelf natuurlijk, als je zelf niet aardig bent doen zij ook niet aardig”, lacht ze.

Suze heeft een WMO beschikking van de gemeente waarmee ze recht heeft op ambulante begeleiding. In het geval van Suze betekent dit dat haar begeleider een keer per twee weken bij haar thuiskomt om haar te ondersteunen.
Suze: “Dat vind ik heel erg fijn omdat ze me overal bij helpen. Als ik bijvoorbeeld post krijg die ik niet begrijp helpen ze me maar ik kan ook overal met ze over praten. Laatst deed het beeld van mijn tv het niet, toen heeft mijn begeleider met KPN gebeld en toen deed hij het weer.”

Suze reist zelfstandig met de bus of de tram van huis naar de dagbesteding. De ambulante begeleiding heeft Suze wel geholpen om zelfstandig te kunnen reizen vanuit Rijswijk naar Delft. “Mijn begeleider is toen een keer met me meegegaan, omdat ik het heel erg spannend vond, ik ga namelijk nooit zo ver weg.”

Al met al is Suze erg tevreden over de begeleiding. Zowel op de dagbesteding als de ambulante begeleiding.
“Ik mag mijn begeleiders altijd even bellen om te praten en daar ben ik heel blij mee!”.

Suze geeft het stokje door aan Janneke Hoogerwaard, trajectondersteuner bij de Klussendienst in Spijkernisse, een trots initiatief van WMO Maatwerk!

 

Ga terug